• YOGA og MINDFULNESS

  Huset for Krop & Sjæl - yoga

Deltagelse er fleksibel – du kan vælge lige de hold fra uge til uge som passer din dagligdag og dine ønsker.

Hvis du booker her på siden er du sikret plads, men du kan også dukke op på dagen og se om der er plads.

Gå til Booking (vælg “Yoga/Mindfulness” under “Vælg gruppe”)

– Læs om Yoga rabatkort (Betal for seks gange i en kalendermåned og dyrk yoga gratis resten af måneden)

– Læs mere om yoga generelt

– Læs om vores instruktører

– eller se de enkelte holdbeskrivelser nedenfor:

ÅbenYoga (Hathta) – Begyndere og let øvede, alle er velkomne
StressAf (restorativ) – Blid og afstressende yoga for alle
Mindfulness – For alle
FlowYoga Mere tempo og udfordring
BevidshedensYoga (Kundalini) med fokus på energistrømme – For alle
NinjaYoga – Børn 3-6 år (med ledsager)
Mandeyoga – For alle (Mænd)

Yoga-hold

 • Mandag
 • Kl. 18-19 ÅbenYoga (Hatha Yoga), begyndere og øvede (Casper)
 • Tirsdag
 • Kl. 17-18 StressAf Yoga (Restorativ Yoga)

  (Ulige uger: Ditte, lige uger: Casper)

 • Onsdag
 • Kl. 18.15 – 19.45 Kundalini yoga – Bevidsthedens yoga (Kristine)
 • Søndag
 • Kl. 10-11 StressAf Yoga (Restorativ Yoga)

  (Ulige uger: Ditte, lige uger: Mads)

Kundalini yoga

Bevidshedens Yoga

Onsdag kl. 18.15 – 19.45 (bemærk: 1,5 time). Instruktør: Kristine

Book

Kundalini yoga kaldes for bevidsthedens yoga. I denne yogaform arbejder vi bevidst med at aktivere vores energisystem og føre energien op til højere bevidsthedsniveauer. Kundaliniyoga adskiller sig fra hatha-yoga ved i større grad at have fokus på nervesystemet og det endokrinesystem (kirtler og hormoner). En kundaliniyogatime består både af øvelser (asana), mantraer, afspænding og meditation.

Pris og booking

Vi er glade for forhåndstilmeldinger/-bookinger, og så er du sikret en plads, men du kan også prøve at kigge ind lidt før vi starter.

Pris 85 kr. pr. gang Book

Yogamåtte kan lånes for 20 kr.

Åben yoga – Hatha yoga

For begyndere og let øvede

Mandag kl. 18-19 (Kristine)

Book

Langt de fleste yogaformer der bliver undervist i vores del af verden falder under den overordnede kategori “Hatha yoga”. Hatha yoga bliver dog ofte brugt til at beskrive en enkel yogapraksis, der indeholder klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser –  udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne.

Fokus i hatha yoga er på at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Typisk laver man en stilling ad gangen og tager sig tid til at mærke den både under og efter, modsat fx ashtanga og vinaysa, hvor stillingerne er sammensat i kortere og længere flows.

Vi tilpasser den enkelte yogatime så niveauet passer til den enkelte deltager.

Pris og booking

Vi er glade for forhåndstilmeldinger/-bookinger, og så er du sikret en plads, men du kan også prøve at kigge ind lidt før vi starter.

Pris 85 kr. pr. gang Book

Yogamåtte kan lånes for 20 kr.

Hatha yoga i Brostræde, Helsingør
Hatha yoga i Brostræde, Helsingør

‘StressAf’ yoga

Restorativ yoga/Yin yoga – Dybere og langsommere yoga

Tirsdag kl. 17-18 og søndag kl. 10-11

Instruktør, ulige uger (tirsdage og søndage): Ditte

Instruktør lige uger: Tirsdage – Casper, søndage – Mads

Book

Restorativ yoga er en afspændende, afstressende og genopbyggende form for yoga, afledet af yogaformen Yin.

De fleste stillinger laves enten liggende eller siddende på gulvet, hvor du ligger eller sidder så behageligt, at du kan slappe af og hvile ud støttet med tæpper, hynder, blokke og puder.

Typisk laves kun få stillinger, som man holder i længere tid. Du kan forvente muligvis at være klar til din seng bagefter, fordi øvelserne lader dig gå så dybt med god tid til at give slip på spændinger og lade nervesystemet falde til ro og regenerere. Dit nervesystem falder til ro, og ydre sanseoplevelser minimeres. Dermed kan sindet lettere vende sig indad, og du træner og udbygger de nervebaner, der er involveret i din afslapningsrespons. Alle celler i din krop vil få ro og overskud til at restituere og genopbygge sig selv – heraf navnet – restorativ yoga.

Her er der ingen “begyndere” og “øvede”.

StressAf yoga kan med fordel kombineres med efterfølgende Mindfulness-hold.

Pris og booking

Vi er glade for forhåndstilmeldinger/-bookinger, og så er du sikret en plads, men du kan også prøve at kigge ind lidt før vi starter.

Pris 85 kr. pr. gang Book

Yogamåtte kan lånes for 20 kr.

Restorativ yoga i Helsingør
Restorativ yoga med Ditte

Mindfulness

Mindfulness – En vej til ro og nærvær

Mindfulness er en øvelse i at være nærværende gennem fuld opmærksomhed, både på dine tanker, følelser og dine kropsfornemmelser. Dette kan du efterhånden også bruge til bedre opmærksomhed på dine omgivelser, specielt dine relationer.

Du træner i at være mere nærværende og opmærksomt tilstede i hvert øjeblik i dit liv:  På lidt mental afstand kan du blive mere bevidst om dine tankermønstre, handlinger, reaktioner på andre osv. og dermed lære dig selv bedre at kende.

Alle kan være med – der er ingen krav, og ingen ”begyndere” og ”’øvede”.

Mindfulness kan med fordel kombineres med forudgående StressAf yoga (Restorativ yoga).

Pris og booking

Vi opretter hold når der er tilstrækkelig interesse – Brug gerne vores kontaktformular.

Pris 85 kr. pr. gang Book

Måtte kan lånes for 20 kr.

Rabatkort for yoga

Du får rabat på yoga hvis du kommer her tit: Du betaler for de første seks gange i en kalendermåned, og derefter er alle yogahold gratis resten af den måned.

Husk at få et nyt rabatkort i starten af hver måned, og husk at få det “stemplet” når du betaler.

(Bemærk: Mindfulness-hold er ikke omfattet af Yoga Rabatkort)

Om Yoga

Ditte, yogi

Du er fuldkommen perfekt til yoga allerede – også selvom du ikke kan nå dine tæer og ikke har brugt dine mavemuskler i tre år. Det smukke ved yoga er det demokratiske i, at alle kan være med. Nogen kan måske nå loftet med fingerspidserne, mens andre kun knap kan strække armen. No worries – for yogaøvelserne er designet til at møde dig præcis der, hvor du er lige nu.

Yoga er ikke bare yoga. Det kan være både styrkende, beroligende, afslappende, få pulsen op og være sjovt. Så det er bare med at vælge, om i år skal være året, du finder vej til yogamåtten – mand, kvinde, yngre, ældre.

Nogen elsker at svede i et 40 grader varmt lokale, andre mediterer måske mest, og så er der dem, der dyrker yoga når de rejser sig for en ældre dame i bussen. Hvad end der fungerer godt for dig skal du gøre det, så længe yogaen har en positiv effekt på din krop og dit liv.

I Huset for Krop og Sjæl har vi forskellige yogaformer (hatha, flow, restorativ, kundalini). Lad dig ikke forvirre af disse betegnelser men kom indenfor og prøv, så finder du nok en form der passer til dig.Hvis  der er interesse for det opretter vi gerne hold med Mandeyoga og Ninjayoga (børn 3-6 år)

Instruktører – Yoga og Mindfulness

</p>
<p id="instruktorer-ditte">
<p>Ditte Kjærgaard

Ditte Kjærgaard

Yoga og Mindfulness

16 års undervisningserfaring både som skolelærer, speciallærer, teambuilder, mindfulnessinstruktør, yogalærer og rejseleder.

</p>
<p id="instruktorer-kristine">Kristine Shakti Lundby

Kristine Shakti Lundby

Yoga og Mindfulness

Kristine har praktiseret yoga i 18 år og undervist siden 2005. Hun er certificeret i 500 timer (Yoga Alliance og Kundalini Research Institute).

Hun er uddannet i hatha-yoga fra Himalaya (sivananda), vinyasa-yoga (dynamisk yoga), kundaliniyoga og børneyoga fra Danmark. Igennem årene har hun undervist i både ind-og udland, holdt workshops på yogafestivaler og været med til at uddanne yogalærer hos Hot Yoga Cph. .

</p>
<p id="instruktorer-signe">Signe Borg

Signe Borg

Yoga

Jeg har i de sidste 12 år dyrket yoga, og har gennem de sidste 3 år undervist som selvstændig i Danmark, men før det undervist i Kuala Lumpur i Malaysia, både privat og i yogacenteret Yogshakti.

Jeg er certificeret RYT 200, uddannet Hatha Yoga lærer ved Shilpa Ghatalia i Yogshakti i Kuala Lumpur, og blev registreret Yoga Alliance lærer i Marts 2014.

Udover det har jeg dyrket Sahaja Yoga Meditation i 2 år, hos Jasotha Kasillingam i Kuala Lumpur, og deltaget i workshops omhandlende: Mindfulness, Buteyko åndedræt, Ayurveda, Yin yoga med Sebastian Pucelle, og Vanda Scaravelli baseret yoga med Paddy McGrath og Diana Long.

</p>
<p id="instruktorer-mads">Mads Snekkersten

Mads Snekkersten

Yoga og Mindfulness

Jeg er uddannet yoga- og mindfulness lærer, og underviser i Hatha yoga (klassisk yoga) og Vinyasa yoga (yoga i bevægelse). Endvidere underviser jeg i åndedrættet/åndedrætsteknikker samt mindfulness.

Jeg er meget dedikeret til yoga, som er en integreret del af mit liv. Jeg brænder for at undervise og udbrede yogaens fantastiske egenskaber til andre mennesker.

</p>
<p id="instruktorer-casper">Casper Brodahl Olling

Casper Brodahl Olling

Yoga og Mindfulness

Jeg prøvede yoga første gang for 15 år siden og bliver til stadighed forundret over hvad yogaen kan gøre for krop og sjæl.
Jeg er uddannet i acroyoga fra Montreal og i yinyoga fra Berlin hos Jo Phee som er en er verdens førende underviser inden for yinyoga.

I 2009 lærte jeg at meditere på et højskoleophold og har siden udforsket mange forskellige former for meditation og åndedrætsøvelser.